250. oddaja
By Matjaž on Okt 20, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
zeljna juha,
makaroni z gobami,
polnjeni paradižniki,
jabolčni biskvit
ZELJNA JUHA ½ kg zelja |
Zelje narežemo na kocke in ga damo kuhati v vrelo slano vodo, dodamo tudi slabo žlico kisa in mleto kumino (zelje bo lažje za presnovo, saj kumina pomirja vetrove). Vre naj 10-15 minut in zelje odcedimo. Krompir olupimo, narežemo in damo posebej kuhati. Med tem na olju popražimo čebulo, da postane zlato rumena. Krompir odcedimo v skledo, stlačimo, dolijemo olje, zabelimo s praženo čebulo, prilivamo krompirjevko, da dobimo lepo podlago. Dodamo zelje, po potrebi še solimo, dodamo sesekljan ali stisnjen česen, paradižnikovo mezgo in počakamo naj prevre (3-5 minut), potresemo peteršilj in serviramo. Po potrebi zalijemo oz. zgostimo s kosmiči. |
MAKARONI Z GOBAMI |
Testenine skuhamo al-dente. Odcedimo in zabelimo z oljem. Gobe narežemo in pražimo na čebuli. Ko voda pohlapi, pride do praženja. Malo jih posolimo, dodamo česen in po potrebi še popramo. Lahko dodamo tudi jajca, da zakrknejo. Zamešamo v odcejeno testenino in pomešamo. Če je brez jajc, lahko naložimo v plasteh ... Sir oz. parmezan naribamo na vrhu servirane jedi. |
POLNJENI PARADIŽNIKI |
Paradižnikom odrežemo kapice in z žlico izdolbemo notranjost. Nato jih nadevamo z nadevom (zmešamo sestavine; če imamo ostanek praženega riža, ga lahko damo namesto drobtin). Ne sme biti preveč polno, da pri peki ne gre čez robove. Odlagamo v narastkovo skledo ali jena posodo. Peče se 10 - 15 minut pri 190 - 200 °C. |
JABOLČNI BISKVIT |
Jajca in sladkor zmešamo, da se skrema. Dodamo vanilin sladkor in po žlicah olje. Dodamo moko, ki smo jih dodali kakav, orehe, cimet, pecilni prašek in limonino lupino. Dodamo še polovico jabolk, ki jih izmenjaje dodajamo in mešamo z metlico v roki. Nalijemo v pekač z višjimi stranicami. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 251. oddaja | 249. oddaja » |