205. oddaja
By Matjaž on Dec 9, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
zlate kroglice,
zeljni zavitek,
kuhane krompirjeve kocke, zelena solata
medene rezine
ZLATE KROGLICE |
Naredimo srednje gosto testo. Pogrejemo olje in ko kapljica testa lepo zacvrči, vse testo skozi luknjičavo cedilo precedimo v olje. Mešamo z lopatko, da se enakomerno orumenijo. Ko so oranžne barve, jih pobiramo na cedilo. |
ZELJNI ZAVITEK 40 dag mletega mesa |
Naredimo vlečeno testo in ga na deski dobro pregnetemo. Pokrito naj počiva na pomokani površini. Minimalno pol ure, sicer pa več bo bolje bo. |
KUHANE KROMPIRJEVE KOCKE |
Krompir narežemo na kocke, ga damo kuhati (vre 10-12 minut), odcedimo in pokapljamo z olivnim oljem. Lahko stoji 10'. |
MEDENE REZINE |
V posodo, ki ni plastična, damo jajce, margarino, sladkor in med ter nad soparo mešamo, da se zgosti in skrema. Stresemo k moki s sodo in z roko naredimo testo. Lahko počiva. Naredimo štiri hlebčke in vsakega razvaljamo za nožev rob debelo na velikost pekača. Vsako ploščo posebej spečemo na pekaču s peki papirjem ali primerno toplega premažemo z voskom. Pečemo na 170 - 180 °C (medeno testo se vedno peče na nižji temperaturi). Takoj ločimo od pekača in jo namažemo z marmelado. Nalagamo eno na drugo. Prekrijemo s pladnjem in obtežimo. Pecivo se omedi z marmelado. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 206. oddaja | 204. oddaja » |