30. oddaja
By Matjaž on Jul 26, 2006 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Juha iz stročjega fižola
Ribja rižota
Dušene bučke
Solata
Sočna sadna rezina
JUHA IZ STROČJEGA FIŽOLA |
Na olju pražimo čebulo toliko časa, da začne rumeneti. Nato dodamo moko, jo kratko pražimo in dodamo na 1 cm narezan fižol. Mešamo,da se fižol opraži. Ziljemo z 1 ½ litra vroče vode. Dobro premešamo ter dodamo narezan korenček, sol, timijan, lovorjev list, cel paradižnik. Juho izboljšamo s pečenkinim sokom in strtim česnom, Preden juho ponudimo, jo okisamo te potresemo s peteršiljem. |
RIBJA RIŽOTA |
Očiščene ribe narežemo na kocke. Na olju zarumenimo čebulo, dodamo ribe in prepražimo. Potem dodamo sol, poper, česen, mezgo ter dušimo približno 10 minut. Dodamo riž, ga premešamo, prilijemo vino, šele nato vodo, nekaj peteršilja. Premešamo in naj se pokrito počasi kuha do mehkega (25 minut). |
DUŠENE BUČKE |
Bučke olupimo, narežemo na 1,5 cm velike kocke, posolimo, poškropimo z žlico kisa, premešamo in pustimo. Prepražimo čebulo in ½ sveže paprike, paradižnik, premešamo, pokrito dušimo, nato ne mešamo, prej pa intenzivno. Na koncu dodamo sesekljan peteršilj, česen in kislo smetano. |
SOČNE KOCKE |
Biskvitno testo: |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 31. oddaja | 29. oddaja » |