Kategorija: Brez mesa
Svetovalnica, 22. julij 2024
By Matjaž on Jul 31, 2024 | In Glavna jed, odgovori, Brez mesa, Bučke | Pošlji odziv »
Kumarična omaka s pirejem, melisin sok, boranja, nadevane bučke iz pečice, zamrzovanje fižola, stročji fižol v slanici, sataraš ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 11. september 2023
By Matjaž on Sep 15, 2023 | In Sladica, odgovori, Brez mesa, Kaše, Enolončnica | Pošlji odziv »
Jedi za več dni, prosena kaša z jabolki, kruh, rolada, vlaganje čebule in česna ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 27. junij 2022
By Matjaž on Jul 1, 2022 | In Priloga, Zelenjavna, odgovori, Brez mesa, Bučke | Pošlji odziv »
Hrana poleti, kruh, marmelade in kompoti iz ribeza, borovnic, marelic, priloga iz kumar, bučke z mletim mesom ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 7. december 2020
By Matjaž on Dec 14, 2020 | In odgovori, Brez mesa | Pošlji odziv »
Sol v strojnih piškotih, penjenje masti z ocvirki, zakaj je kruh trd, polenta s skuto in jabolki, salovci oz. salčici, zamenjava masla s salom oz. margarino pri peki piškotov, jajce pri listnatem testu ... Sestra Nikolina je triindvajsetič letos sodelovala v oddaji Svetovalnica.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 12. oktober 2020
By Matjaž on Okt 16, 2020 | In Juha, Sladica, odgovori, Brez mesa, Zelje, Kaše, Enolončnica | Pošlji odziv »
Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha ... to so bila vaša vprašanja za devetnajsto Svetovalnico s sestro Nikolino v letu 2020. Skupaj smo iskali rešitev za kis, ki je zvodenel in prisluhnili receptu poslušalk za džuveč riž.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 10. september 2018
By Matjaž on Sep 10, 2018 | In Glavna jed, Sladica, odgovori, Brez mesa, Kaše, stročji fižol | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je šestnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako narediti mehke piškote, kako narediti kremno juho iz hokaido buče, kako vlagati jurčke in kako narediti polnjene paprike brez mesa, kako narediti jabolčni kis in kako shraniti korenček, kako pripraviti sirup iz malin in ribeza, zakaj je vložen stročji fižol zavrel in kako narediti domačo vegeto iz suhih sestavin.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Svetovalnica, 27. avgust 2018
By Matjaž on Avg 27, 2018 | In Glavna jed, Zelenjavna, odgovori, Brez mesa, stročji fižol, Potica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je petnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kaj poleg kompotov in marmelade še lahko naredimo iz sliv, ki so bogato obrodile; kako shraniti pehtran in kako narediti nadev za potico; kako ravnati z želatino, da bodo sladice uspele; kako narediti marmelado iz fig; kako narediti golaž iz stočjega fižola; priprava jabolčnega kisa; o mladem fižolu v zrnju za skrinjo ter o kuharskih tečajih.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Svetovalnica, 26. februar 2018
By Matjaž on Feb 26, 2018 | In Sladica, odgovori, Brez mesa, Enolončnica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je četrtič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo zakaj biskvit poči, zakaj pletenice počijo, kako narediti mehke dunajske zrezke, o zamenjavi sladkorja z medom pri peki piškotov, jedeh iz domače skute, ojačevalcih okusa in nadomestilu za čebulo pri golažu ali rižoti.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: