Kategorija: Glavna jed
Svetovalnica, 22. julij 2024
By Matjaž on Jul 31, 2024 | In Glavna jed, odgovori, Brez mesa, Bučke | Pošlji odziv »
Kumarična omaka s pirejem, melisin sok, boranja, nadevane bučke iz pečice, zamrzovanje fižola, stročji fižol v slanici, sataraš ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 12. julij 2021
By Matjaž on Jul 16, 2021 | In Glavna jed, Zelenjavna, odgovori, Testenina, Kaše, Bučke | Pošlji odziv »
Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 9. marec 2020
By Matjaž on Mar 9, 2020 | In Glavna jed, odgovori, Enolončnica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je petič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2020. Spraševali ste: o kremni juhi iz provansalske buče, krepki juhi za bolnike, kuhanju cvetače, uporabi mesa žrebička, pici, kruhu v krušni peči, stročjem fižolu iz zamrzovalne skrinje, gostilu za kremno zelenjavno juho ali omako, skutinih štrukljih ...
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 10. september 2018
By Matjaž on Sep 10, 2018 | In Glavna jed, Sladica, odgovori, Brez mesa, Kaše, stročji fižol | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je šestnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako narediti mehke piškote, kako narediti kremno juho iz hokaido buče, kako vlagati jurčke in kako narediti polnjene paprike brez mesa, kako narediti jabolčni kis in kako shraniti korenček, kako pripraviti sirup iz malin in ribeza, zakaj je vložen stročji fižol zavrel in kako narediti domačo vegeto iz suhih sestavin.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Svetovalnica, 27. avgust 2018
By Matjaž on Avg 27, 2018 | In Glavna jed, Zelenjavna, odgovori, Brez mesa, stročji fižol, Potica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je petnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kaj poleg kompotov in marmelade še lahko naredimo iz sliv, ki so bogato obrodile; kako shraniti pehtran in kako narediti nadev za potico; kako ravnati z želatino, da bodo sladice uspele; kako narediti marmelado iz fig; kako narediti golaž iz stočjega fižola; priprava jabolčnega kisa; o mladem fižolu v zrnju za skrinjo ter o kuharskih tečajih.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Svetovalnica, 13. november 2017
By Matjaž on Nov 13, 2017 | In Glavna jed, Sladica, odgovori, Bučke, Potica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je enaindvajsetič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste o uporabi kisle repe, izdelavi marmelade iz kakija oz. o sušenju kakija, narezanega na lističe, pripravi riževega zavitka, kaj narediti z zelenim paradižnikom ... Zanimalo vas je tudi, kje dobiti knjige z recepti sestre Nikoline. Dobite jih pri Založbi Družina - v njihovih knjigarnah ali pa na spletni strani ter v drugih večjih knjigarnah po Sloveniji.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Oddaja marec 2016
By Matjaž on Mar 30, 2016 | In Glavna jed, Priloga, Sladica, Zelenjavna, Samostojna, Krompir, stročji fižol | Pošlji odziv »
Zaradi praznika oddaja tokrat ni potekala v živo, smo pa sestro obiskali pred dnevi in povedala nam je nekaj receptov, ki nam bodo prav prišli v velikonočni osmini, tudi receptov za jedi, ki jih lahko porabimo iz ostanko velikonočnih jedi ali velikonočnega žegna: Šunkin ponvičnik, Nadevane zarebrnice, Domači rezanci, Zapečen stročji fižol, Krompirjev hren, Hlebček s šunko, Šunkini rogljički, Banane pod čokolado, Dvobarvni biskvi.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: